Hem » Sticka sin egen jultröja?

Sticka sin egen jultröja?

Nu har jag kanske fått den mest konstigaste idén någonsin men det är trots allt ändå någonting jag hade utvecklats av personligen och det är något jag alltid försöker vara öppen för.

Känner ni till de där fula jultröjorna som blivit så populära de senaste åren? Nu i julas var det sjukt många som använde sig av dessa fulsnygga jultröjorna när vi hade julbord med jobbet. Men det är kanske inte så konstigt när även Sveriges Radio rapporterar om samma sak och skriver ”Den fula jultröjan syns överallt i år”.

Jag har i flera år varit sugen på att köpa men när jag väl kommer på detta i mitten på december månad så är de flesta snygga modellerna slut i normala storlekar. Varje år tänker jag att ”nästa år ska jag vara ute i god tid”.

Här om dagen slog det mig dock när en annons på jultröjor dök upp (ja, i mitten på mars) att jag kanske skulle kunna sticka en egen tröja. Hur svårt kan det vara att lära sig?

Efter lite research på hur man stickar så inser jag såklart att detta inte är något jag kommer lära mig speciellt fort. Dels kommer det krävas träning, dels kommer jag behöva träna in ett muskelminne som gör att jag kan sticka snabbt och det lära krävas hundratals timmar känner jag. Avslutningsvis ska jag även sticka min själva jultröja och även för någon som kan sticka bra är inte det ett kvällsjobb snabbt avklarat.

Kanske är det bäst att bara passa på att nappa på rean och köpa sin jultröja nu så man har den till nästa jul.

Här är en introduktionsvideo för dig som vill börja sticka. Jag är mycket tveksam om detta är en färdighet jag vill bemästra just nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *