Hem » Snygg bäddsoffa med divan som extrasäng

Snygg bäddsoffa med divan som extrasäng

Jag funderar mer och mer på att köpa en bäddsoffa och byta ut min gamla tråkiga IKEA-soffa som just nu står i vardagsrummet. Den är inte ens skön så jag har svårt att se hur en bäddsoffa inte skulle kunna konkurrera med den 🙂

Min lägenhet är inte speciellt stor, men den är central vilket gör att vänner gärna sover över om man är ute sena kvällar. Jag har egentligen ingenting emot det, men jag känner att jag behöver en ny soffa och skulle jag köpa en riktig soffa så skulle jag nog irritera mig på att de sov i soffan. Även om vi slänger på underlakan så känns det ändå som en hygienfaktor att ta hänsyn till. Låt säga att någon övernattar hos mig 30 gånger om året. Hur fräsch är då soffan om ett eller två år?

Nej bäddsoffa känns som det självklara valet. Den måste vara snygg, relativt bra att sova i, enkel att fälla ut och framför allt skön att sitta i när den är en vanlig soffa. Jag hoppas att vi idag 2014 faktiskt har kommit så långt att detta ska vara rimliga krav på en bäddsoffa.

Jag har tittat lite på bäddsoffor.nu och deras information om bäddsoffor med divan. Jag tycker dock de flesta är för små. Jag vill liksom ändå ha en rejäl bäddsoffa där man har plats för gäster. FIGO U verkar dock vara en riktigt trevlig bäddsoffa som precis har den storleken jag önskar.

Den enda egentliga nackdelen är att den har både divan och öppet avslut som går som ett U. Det är alltid mycket svårare att hitta ett snygg soffbord som passar till en sådan lösning. Där är dock 134 cm till soffbord vilket är mer än många liknande modeller och då borde ett soffbord med 90cm i bredd fungera bra.

Här är en video som demonstrerar bäddsoffan. Helt klart enkelt och snygg är den också.