Hem » Välj kreditkort efter hur du lever

Välj kreditkort efter hur du lever

Detta är ett stort problem och jag vet inte om det är i mina kretsar eller om jag bara haft oturen att lyssna på det två gånger på kort tid – Men det finns så vitt jag vet inget kreditkort som är bäst och som passar alla. Att välja det bästa kreditkorten handlar om att ta hänsyn till sina vanor och man lever sitt liv.

Den första gången jag hörde det var på en konferensresa där jag drogs in i en diskussion om kreditkort och där någon som i hemlighet måste jobba för Bank Norwegian ansåg att det var det bästa kreditkortet i alla kategorier och för alla. Jag höll inte med och det kändes inte riktigt som hans argument höll så jag släppte konversationen snabbt då det mest kändes som han försökte bekräfta att sitt val av kreditkort var bra.

Jag försöker inte säga att detta var ett dåligt val och för honom kan det absolut varit det bästa kreditkortet men det går inte att generalisera. Jag hörde sedan samma diskussion på gymmet och där fakta som gäller alla kreditkort lades fram som att det var ju hans kort som bidrog med.

Välj kreditkort med omsorg

Det finns billiga kreditkort som inte kostar något i årsavgift och som medför flera bra fördelar som alla kreditkort gör, nämligen att det kan skydda dig från bedrägerier, konkurser och annat så länge du ansvarar över ditt kort. Oftast har du möjlighet att dela upp betalningar, välja till prisvärda försäkringar och en mängd andra fördelar.

Sen skiljer det en del mellan kreditkort också. En del kreditkort ger bonus på köp där du får t.ex. 1% på allt du handlar (med vissa undantag). Det gäller både mat, bensin, kläder och ja allting som du kan tänkas vilja betala med kort egentligen.

Men flera alternativ har en liten årskostnad på ca 300 kronor. Här gäller det att vara medveten och räkna för att hitta bästa kreditkort efter dina förutsättningar. Hur mycket handlar du för varje månad? Kommer bonusen täcka årsavgiften?

För att du ska få få tillbaka mer än 300 kronor krävs det att du handlar för 30 000 kronor om året med ditt kort. Det innebär att du varje månad måste handla för minst 2500 kronor och då inkluderas mat, bensin, kläder m.m. Med andra ord är det viktigt att använda sitt kreditkort till alla köp så att du faktiskt tjänar på det.

Jämför kreditkorten

Förutom att räkna på bonus och hur mycket du faktiskt tjänar så fundera på var du lägger mest pengar. Som en barnfamilj är det kanske på mat och kläder och då vill du maximera din bonus där. Handlar man alltid mat på samma ställe så kanske kreditkort i t.ex. ICA eller Coop är det bästa valet. Pendlar man mycket kanske det bästa är att välja ett kreditkort hos någon av bensinbolagen istället och få mer avkastning där.

Kreditkort är inte längre något som endast vissa har utan det är faktiskt något som kan göra det billigare för de flesta. Dessutom får man tryggheten när man t.ex. ska boka flygresor och där det historiskt funnits problem där flygbolag går i konkurs och de som köpt inte får tillbaka sina pengar. Med ett kreditkort ansvarar företagen för kreditkort att du får din vara enligt lagen vilket gör att de återbetalar dig om något sådant skulle inträffa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *