Hem » Går det att låna pengar på helgen när bankerna har stängt?

Går det att låna pengar på helgen när bankerna har stängt?

Har du någon gång varit med att om att dina pengar tar slut på kontot på ett olämpligt sätt? Kanske står du till och med och ska betala för något i affären och kortet vill inte accepteras för att där inte finns några pengar att dra.

Många har varit med om det och för vissa kan det innebära att det räcker med att föra över pengar via Internetbanken till sitt konto där betalkortet är kopplat men för andra kan det vara mer omständligt. Kanske har du ditt buffertkonto på en annan bank, kanske brukar du ha en buffert på ditt betalkort men glömt fylla på efter att en annan stor utgift kommit.

Hur gör man egentligen om man får slut på pengar under helgen? En överföring från en annan bank kommer ju ta tid och vänta tills nästkommande vardag. Det är det inte säkert att man kan vänta på.

Vilka alternativ har man då om man man måste låna pengar på helgen när bankerna har stängt? Det finns idag flera andra långivare av s.k. snabblån eller mikrolån som tillåter dig att låna pengar även på helgen.

Nu kanske du tänker att detta antagligen är väldigt dyrt, precis som sms-lån normalt sätt är. Faktum är dock att det finns flera långivare som även erbjuder räntefria lån under t.ex. 30 dagar. Förutsatt att du betalar tillbaka lånet inom den tiden så förhåller du dig till att få låna pengarna kostnadsfritt utan avgifter och ränta.

Detta i sig kan vara en räddning om krisen är framme. Det lättaste är att ta en titt på långivare som erbjuder lån på helgen och utgå från den listan först för att få en uppfattning om ens alternativ.

Värt att nämna är dock att för att en långivare ska kunna göra en direkt utbetalning till ditt bankkonto på helgen så krävs följande:

  1. De har bankkonto i samma bank som du. Detta räknas som en intern transaktion och fungerar på helger. Många långivare har konton i flera banker av just den anledningen.
  2. Du behöver även bli godkänd av en handläggare. Många långivare kan göra detta på någon minut, men det kräver att de har öppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *