Hem » Den Svenska Diplomaten – Komiken som inte borde finnas

Den Svenska Diplomaten – Komiken som inte borde finnas

Igår trillade jag över en artikel, eller snarare en berättelse av Chang Frick på tidningen Nyheter Idag som återger hans upplevelse när han följde med den svenska diplomaten Pavel Gamov till Ryssland.

Det blev en stor spridning av det på Twitter även om övrig svensk media länge höll tyst om det, vilket tyvärr verkar handla om deras åsikter om tidningen i sig och inte om värdet i denna skrift.

Chang Frick berättar allt ut efter sitt perspektiv och vad han sett och uppfattat situationen och det går rätt fort innan man sugs in i berättelsen som i efterhand lämnar en speciell magkänsla. Tanker som ”Är detta verkligen på riktigt?”, ”Hur kan detta ens hända?”, ”Vem F*n är Pavel Gamov och varför representerar han Sverige i öst?”.

Svaren finns där egentligen men efter en sådan läsning är det lite som att komma ut efter ett långpass ur torktumlaren där man varken vet ut och in eller upp och ner.

Det är utan tvekan en av de bästa och roligaste läsningar jag gjort på länge. Men framför allt är det skrämmande.

Sverigedemokraterna har efter artikeln publicerades gått ut med ett pressmeddelande där de ber Palov Gamov att lämna alla sin uppdrag. Detta får mig bara att tänka på hur oansvariga politiker kan vara och vad kan han egentligen ställas in för rätta för? Det finns t.ex. inget lagbrott att vara totalt blåst som politiker eller att skämma ut Sverige.

Bortsett från det tragiska i det hela är det fantastiskt roligt och jag skrattade många gånger. Fantastiskt bra skriven och hade lätt kunnat göras till en komedi som blev bästsäljande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *