Hem » Upplev Italiens turistpärlor med bil

Upplev Italiens turistpärlor med bil

I mitt tidigare inlägg om roadtrip glömde jag nämna att det kan vara problem att korsa gränsen till andra länder. Att t.ex. åka från USA med hyrbil till Mexiko är förmodligen ingen bra idé. Inom Europa är det dock inte helt omöjligt att du faktiskt kan köra. Det är dock något man bör vara tydlig med så man får en försäkring som hjälper en om det blir problem i andra länder.

Italien är ett land i Europa där du egentligen inte behöver bege dig till andra länder om du inte tänkt vara ute på en väldigt lång resa. I södra Italien har du perfekta badstränder ut mot Medelhavet och längre upp i landet hittar du städer som Rom, Venedig, Pisa, Milano m.fl. Fortsätter du ännu längre upp får du fantastiska vägar och natur i Alperna. Det finns även andra fantastiska platser att besöka som t.ex. några av alla vingårdar som finns i Italien.

Vill man se mycket av Italien på en och samma gång så gäller det nog att flyga ner och sedan ta en hyrbil direkt på flygplatsen. Du kan enkelt online boka och hyra bil i Italien och sedan väl där nere står bilen redo att användas. Många större flygplatser har även hyrbilar nära tillhands så du kan i många fall även slippa onödiga transportkostnader och direkt ge dig iväg efter du landat och hämtat ut bagaget.

Om man reser som par till Italien kan man få en väldigt smidig hyrbil som Volkswagen Polo eller liknande för strax över 400 kronor om dagen. Då ingår fria kilometer och du står endast för bensinen. Ska du köra mycket så är det billigare att boka hyrbilen för en hel vecka och vill man se mycket av Italien så gör man givetvis detta. Du kan få samma bil under en vecka i maj för 1400 kronor istället för att betala 400 kronor per dag. Det krävs inte många taxi-, tåg- och bussresor för att det ska betala av sig själv med hyrbilen.

Om du inte ska köra ner till Italien med en hyrbil, glöm inte att söka efter billiga flygresor genom t.ex. MrJet.