Hem » Spindelhund – Inspiration inför Halloween 2014

Spindelhund – Inspiration inför Halloween 2014

Jag skrattade så jag grät när jag såg denna videon. De klär ut en hund till en spindel med en Halloweendräkt och skrämmer människor. Fantastiskt kul och helt klart inspirerande inför Halloween som kommer upp om drygt en månads tid.

Vi brukar alltid ha Halloweenfest någonstans och vissa år har vi lagt ner väldigt mycket tid med sensorer på dörrar kopplade till ljud. Ett år kollade vi t.ex. om någon gick in på toaletten för att starta en timer som sedan spelade upp ett äckligt skratt. Vi hade satt svarta sopsäckar över glödlamporna i taket så de gav bara ifrån sig ett svagt ljus medan stora delar av kaklet hade blodstänk. Utöver detta hängde det ett skelett i duschen som skrattade lite då och då.

Om man är lite tekniskt lagd så är det ganska enkelt att göra det jag beskrev. Allt du behöver är en gammal datormus som du skruvar sönder och ”switchen” för musknappen förlänger du till dörren och lägger lite aluminiumfolie som aktiverar musklicket när någon stänger dörren. Sen behöver du bara ha en dator med t.ex. en enkel hemsida som lyssnar på knapptryck från musen, väntar 15 sekunder och sedan spelar upp ett ljud. Minimala el-kunskaper och lite JavaScript-kunskaper så ror man hem det.

Det finns ganska mycket som man kan göra och är man ännu mer intresserad av lägga ner tid på den fronten kan man köpa kontrollerkort och programmera direkt mot dem. Då kan man skapa alla möjliga tänkbara scenarion med rörelsesensorer, web cams och annat kul. Använd er fantasi så blir Halloween extra kul.