Hem » Resan till Paris var uppfriskande

Resan till Paris var uppfriskande

Jag nämnde i början av sommaren att jag skulle ha tre veckors semester i slutet av Augusti och förmodligen åka till Paris under denna tid. Så blev även fallet och det blev totalt sätt 5 hela dagar där vi anlände med flyg redan kl 10 en onsdag för att sedan landa i Sverige igen först kl 23:30 på söndagen.

Resan var fantastiskt uppfriskande skulle jag vilja påstå. Om ni inte tidigare varit i Paris så satsa på att åka dit. Det går fort att ta sig dit med flyg, fantastiskt god mat, bra barer och nattklubbar, många kända sevärdheter och inte minst väldigt mycket att roa sig med. Rastlös går inte att vara i denna stad och jag skulle nog vilja lägga den på samma nivå som London.

Vi anlände ganska tidigt till hotellet och fick hjälp med att förvara väskorna under några timmar tills rummen blev klara att checka in på. Vi valde att bo på ett ganska prisvärt hotell med fyra stjärnor på som vi lyckades knipa åt oss med rabatt 🙂 Annars hade det nog bara blivit ett trestjärnigt för vårt mål var att bo centralt utan att boendekostnaden sprang iväg allt för mycket.

Vi använde oss av hemsidan Hotell Paris för att läsa på om olika hotell och söka fram lediga hotellrum för resan. Ärligt talat skulle man nog kunna gå direkt till andra bokningstjänster för att snabbare få en uppfattning om priset, men vi gillade möjligheten att tydligt se var hotellen ligger, vad som finns runt omkring och sedan jämföra hotellen på ett sätt som är svårt på andra hemsidor. De har mycket information om det som finns att göra i Paris så det är ett perfekt ställe att planera sin resa från.

Första dagen strosade vi mest runt i centrum, gick i gå gator och så snubblade vi över Luxorobelisken som står prytt i staden. Vi valde faktiskt även att gå ända till Triumfbågen därifrån. Det är inte så långt på kartan och vi tyckte att några kilometer inte borde vara så jobbigt, men den hittills långa dagen hade redan ätit på krafterna så när vi väl kom fram var vi helt slut även om vi för stunden beundrade den vackra byggnaden. För snåla för att ta taxi vandrade vi sedan raka vägen mot hotellet, tog en power-nap för att sedan bege oss ut mot något som skulle bli en lång kväll.

Dagarna fylldes med besök på sevärdheter och caféer och butiker. Fredagen blev dock en lång dag då vi hade lovat oss själva att besöka Disney Land vilket faktiskt är en helt fantastisk plats och trots att vi är stora pojkar var vi helt lyriska när vi väl var på plats. Det kändes som att var på barn på nytt och man fångades av en värld man sedan länge glömt. Helt otroligt och tur att vi beslöt oss för att hoppa nattklubben på torsdagen.

Jag kommer absolut åka till Paris igen, och förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills nästa gång. Jag skulle nog behöva tre veckor där om jag i lugnt tempo ska vandra runt och besöka det mest intressanta. Ett tips är att välja ett centralt hotell och ta med bra skor att gå i. Paris är vackert och har man inget emot att gå 1-2 mil om dagen så behöver man inte kosta på sig någon transport mer än eventuellt när man ska hem på natten.