Hem » DJI Phantom 2 Vision+ – En ny quadcopter

DJI Phantom 2 Vision+ – En ny quadcopter

Phantom-2-Vision-plus

För bara några år sedan började quadcopters komma till marknaden och de har verkligen slagit igenom stort. Idag kan du få en liten quadcopter som får plats i handflatan och som du enkelt kan flyga runt i 7-10 minuter.

Men utveckling har verkligen gått framåt och nu finns det väldigt avancerade varianter med både inbyggd kamera men även varianter med hållare för större kameror.

Phantom 2 Vision+ har en extern kamera i ett kamerahus med inbyggd stabilisator som lutar kameran rätt även om själva quadrocoptern skakar eller rycker i vinden. Detta gör att du får mycket bättre bilder och filmer än om kameran skulle varit direkt inbyggd i själva farkosten.

Phantom 2 Vision+ har inbyggd GPS som gör det möjligt för den att hålla en ungefärlig position i luften. Den har även en s.k. ”return to home” funktion som gör att om du tappar sändningen med den så flyger den automatiskt tillbaka från utgångsläget.

Den har en fantastisk batteritid på hela 25 minuter och den klarar av att skicka tillbaka en videoström upp till 700 m bort. Den har även en möjlighet att nå en höjd på upp till 400 m även om detta inte är rekommenderat. 400 m är väldigt högt och som jämförelse kan jag nämna att Turning Torso i Malmö är bara 197 m högt. Maxhastighet är på över 50 km/h men även det är något som inte rekommenderas av tillverkaren.

Kamera är riktigt bra också och filmar i 1080p (Full HD) och tar bilder med 14 megapixlar.

Ta en titt på videon nedan för en bättre introduktion till produkten än vad jag ge här. Jag kan dock säga att jag är sjukt sugen på köpa en, även om den kostar närmare 13 000 kronor inkl. moms.